1580 kerstmaaltijden voor verschillende goede doelen

1580 kerstmaaltijden voor verschillende goede doelen

Ons keukenteam toverde onder meer tomatensoep, kalkoenfilet met champignonsaus en bonen, peer met veenbessen en gratin dauphinois, en een eindejaarsdessert uit hun potten. Via verschillende kanalen vonden de maaltijden hun weg naar het publiek. Zo werden ze in het ziekenhuis verkocht op de kerstmarkt van de Warmste Week. Met steun van de Soroptimisten kwamen de bereidingen dan weer bij de Ieperse voedselbedeling Op ‘t Spoor terecht. En via Kiwanis Avelgem vertrokken ze naar verschillende OCMW’s in de buurt.

‘Twoape’ ontvangt cheque van 2250 euro

In het voormalige klooster van het PZ Heilig Hart in Ieper hebben we sinds kort Twoape@Ieper, een dagcentrum met 12 plaatsen voor kinder- en jongerenpsychiatrie. Met zijn lichte ruimtes en ommuurde binnentuin vormt het kloostergebouw een echt rustpunt. De inrichting van de lokalen werd mede mogelijk gemaakt door 51 Ieper-Poperinge-Heuvelland. Zij schonken 2250 euro aan de associatie Twoape.

Een hart onder de riem tijdens de Dag tegen Kanker

Elke 3e donderdag van oktober tonen Vlaamse en Brusselse zorgcentra hun betrokkenheid met kankerpatiënten en hun naasten tijdens de Dag tegen Kanker. Wij organiseerden een praatcafé en een infosessie voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Bij een koffie met zelfgemaakt gebak konden ze van gedachten wisselen, terwijl onze oncodiëtisten er fabeltjes rond voeding en kanker de wereld uit hielpen. Verder kon onze initiatie in relaxatietherapie op heel wat bijval rekenen.

Ook SKT, Ambulance Andy, Stichting tegen Kanker, Vlaamse Kinderliga, Famiflora en vele andere bedrijven, organisaties en personen steunden ons ziekenhuis in 2018. Bedankt hiervoor!

Warmste Week: 13.340 euro voor Eye Hope Foundation

Zelfgemaakte verjaardagskroontjes, versierde kerstballen en theelichthouders, dakpannen met een citaat … Het is slechts een kleine greep uit de vele zelfgemaakte creaties op onze kerstmarkt. Aan de grote of kleine honger of dorst was dan weer gedacht met onder meer Luikse wafels, warme chocolademelk, meeneemmaaltijden en -soep. De kerstmarkt vond plaats tijdens de Warmste Week van Music for Life ten voordele van de Eye Hope Foundation. Deze organisatie ondersteunt het onderzoek naar het Wolfram-syndroom, een zeldzame genetische aandoening.

>1268(1228 in 2017)MEDEWERKERS48%voltijds52%deeltijdsartsenvrijwilligers120100