Samen met de collega's

Gezonde voeding bovenaan de agenda

Omdat lekker ook gezond kan zijn, doopten we 2018 tot het jaar van de gezonde voeding. Chef-kok Kris Lefebvre: “Het startpunt was een medewerkersbevraging. Mensen bleken vragende partij voor meer groenten en fruit. Dus vervingen we de aparte groenteporties in de cafetaria door een saladebar en fruitassortiment.” Andere gesmaakte acties: de uitbreiding van het broodassortiment met volkoren- en notenbrood en de verlaging van het zoutgehalte van de soep.

Veranderen kost tijd

Tegelijk ondervonden we dat verandering tijd kost. Kris Lefebvre: “De koekjes in de vergaderzalen moesten plaatsruimen voor kerstomaten en radijs. Van de belegde broodjes werden dan weer mayonaise en volle boter gebannen. Het plan was zelfs om frisdranken en zoete desserts volledig te weren. Alleen kan je mensen niet dwingen om gezond te eten. Hen naast het klassieke aanbod een gezond alternatief aanreiken bleek een betere piste.”

Saladebar vaste waarde

Die gematigde aanpak bleek een schot in de roos. Kris Lefebvre: “In plaats van 35 kilo groenten per dag verzet de keuken er nu maar liefst 110. Het saladebuffet blijft dan ook na het jaar van de gezonde voeding een vaste waarde in de cafetaria. We blijven de komende jaren gezonde alternatieven bieden, want dat werkt beter dan het belerende vingertje.”

“In plaats van 35 kilo groenten per dag verzet de keuken er nu maar liefst 110”

- Kris Lefebvre chef-kok

Handig, overzichtelijk en interactief: ons nieuwe intranet

Na de zomer was het zover: alle collega’s konden hun eerste digitale stappen zetten in onze nagelnieuwe intranetomgeving. IT-manager Mario Keersse: “Iedereen heeft een persoonlijk dashboard op basis van zijn of haar voorkeuren. Van daaruit navigeer je door de toepassing of gebruik je de zoekfunctie.”

Maar de nieuwe omgeving is veel meer dan een informatiehub. Mario Keersse: “De tool zal toelaten om samen aan een project te werken en documenten te delen. En of je die nu raadpleegt op je laptop, smartphone of tablet: de interface past zich aan elk toestel aan. Kortom, met deze intranettoepassing zijn we opnieuw een stap dichter bij een heuse digitale werkplek.”

 

162 nieuwe gezichten in 2018

Op een jaar tijd nemen een aantal collega’s afscheid – ze gaan met pensioen of een nieuwe uitdaging kruist hun pad – maar ook heel wat nieuwe medewerkers komen aan boord. Welk team ze ook versterken, één ding hebben ze gemeen: ze kozen bewust voor ons ziekenhuis en voor een engagement voor onze patiënten.

Dokter Mathias Veys

Dokter Mathias Veys: “Ik koos voor de spoedgevallendienst van het Jan Yperman Ziekenhuis omdat ik gecharmeerd was door het project. De dienst wordt namelijk verjongd en met zijn moderne campus is het ziekenhuis helemaal klaar voor de toekomst.”

Psychologe Florien Wyffels

Psychologe Florien Wyffels: “Vanaf de eerste dag voelde ik: hier hangt een dynamische, open sfeer. Daardoor was ik meteen op mijn gemak binnen mijn team. Mijn collega’s zijn heel toegankelijk voor vragen of overleg. En je krijgt alle kansen om ervaring op te doen en je te bewijzen.”

Verpleegkundige Charlot Cool

Verpleegkundige Charlot Cool: “Tijdens mijn stage hier in het ziekenhuis was het mij al opgevallen: altijd een glimlach en een vriendelijk woord, zelfs van mensen die je helemaal niet kent. Dat klinkt zo evident, maar op andere stageplaatsen was het soms anders … Toen ik mijn diploma verpleegkunde op zak had, kon ik aan de slag op D4.”

IT-manager Mario Keersse

IT-manager Mario Keersse: “In het voorjaar ruilde ik een grote retailgroep in voor een IT-job in de zorgsector. En tot op vandaag heb ik hier nog geen seconde spijt van gehad. Met mijn team heb ik intussen al een aantal IT-infrastructuurprojecten in goede banen kunnen leiden, wat veel voldoening geeft.”

Keukenmedewerkster Endrea De Bie

Keukenmedewerkster Endrea De Bie: “Na 18 jaar horeca wou ik in een ziekenhuis of woonzorgcentrum aan de slag. Je weet maar nooit, dacht ik, en ik solliciteerde spontaan. Enkele weken later mocht ik starten. Iedereen heeft zijn vaste taken, maar we krijgen voldoende ruimte om ons werk te organiseren.”

30

In 2018 organiseerden we 30 teambuildings voor het personeel, van een chocoladeworkshop tot een escapegame. Behalve een leerrijke ervaring zijn dit soort activiteiten de manier bij uitstek om collega’s op een informelere manier te leren kennen.

Voorlezer tot luisterend oor

100

Van voorlezer over wandelbuddy tot luisterend oor: onze 100 vrijwilligers geven het beste van zichzelf om patiënten de warme zorg te bieden waar we met ons ziekenhuis bekend om staan.

>1268(1228 in 2017)MEDEWERKERS48%voltijds52%deeltijdsartsenvrijwilligers120100