Februari

Nieuwe cao

Op 27 februari werd een nieuwe cao ondertekend in het ziekenhuis. Opvallende veranderingen zijn een intern mobiliteitsbeleid in geval van reorganisatie en een uitbreiding van de mobiele equipe. Nog in februari werd gestart met de implementatie van de nieuwe functieclassificatie met bijbehorende loonschalen.

Maart

Chirurgie: samen sterk

In maart was de fusie van 2 van onze chirurgische afdelingen een feit. De nieuwe afdeling C2 telt 46 bedden voor lang verblijf en korte opnames. De drijfveer: een betere verdeling van de werkdruk en de weekendshifts. Voor de aansturing werden 3 aparte teams aangesteld, elk onder leiding van een dagverantwoordelijke.

Mei

Pilootproject met slimme NMR

Onze NMR-scanner werd vervangen door een nieuw exemplaar: een staaltje van toptechnologie en wereldwijd de tweede in zijn soort. Wij draaien sinds mei proef met het toestel en rapporteren aan de producent. Vooral de vervanging van de magneet was een huzarenstukje. Via een opening in het dak haalden we de oude cilinder van 3,5 ton weg en zetten we de nieuwe op zijn plaats.

Mei

Nieuwe opleidingslokalen in gebruik

Sinds half mei kunnen onze medewerkers voor opleidingen terecht in 2 lokalen op de bovenverdieping van de technische loods. Elk van beide ruimtes is uitgerust met breedbeeldschermen, vernieuwde projectoren en computers voor 18 cursisten. Alles is dus aanwezig om op een comfortabele en hedendaagse manier een bijscholing te volgen.

Oktober

C-Lounge krijgt revalidatiezaal

In onze C-Lounge, de nieuwe chirurgische afdeling voor orthopedische operaties, staan mobiliteit en autonomie centraal. Patiënten stappen zelf naar de operatietafel en sinds oktober ook naar de splinternieuwe revalidatiezaal op dezelfde verdieping.

November

Erkenning voor sacrale neuromodulatie

Wanneer incontinentie niet kan worden verholpen met medicatie of kinesitherapie, biedt sacrale neuromodulatie vaak wel soelaas. Een neurostimulator in de rechterbil, verbonden met een elektrode in de onderrug, geeft zwakke elektrische impulsen aan de sacrale zenuwen die de blaaswerking aansturen. In november was onze erkenning rond voor de toepassing van deze techniek.

November

Rapid Response Team uit de startblokken

Van hartfrequentie en -ritme over zuurstofsaturatie tot urineproductie: acute veranderingen in deze functies kunnen levensbedreigend zijn. Daarom traint en ondersteunt het Rapid Response Team – een mobiele equipe binnen onze medisch-technische diensten – verpleegkundigen om dit soort alarmsignalen meteen op te pikken. Zo kan er snel worden geschakeld in de zorg voor vitaal bedreigde patiënten.

>1268(1228 in 2017)MEDEWERKERS48%voltijds52%deeltijdsartsenvrijwilligers120100